Pyszny krem owsiany
Jesienne posiłki powinny rozgrzewać i napędzać do działania. Krem owsiany to prosty i szybki sposób na śniadanie. Jeśli masz ochotę na taki rodzaj śniadania, zapraszamy na przepis! W połączeniu z sezonowymi owocami, herbatką i ciepłym kocem może umilić deszczowe jesienne dni.
Zobacz też: Nocna owsianka – sposób na szybkie śniadanie
Zobacz też: Pomysły na szybkie i bezglutenowe śniadania. Koniecznie przetestuj te przepisy
Składniki
Do przygotowania kremu owsianego potrzebujecie:
40g płatków owsianych
10g budyniu bez cukru
20g odżywki białkowej (wymiennie z budyniem)
100ml mleka
100ml wody
ulubiony aromat – u mnie waniliowy (opcjonalnie)
słodzik
Dodatki
Nasze dodatki:
dwie śliwki lub inne mrożone owoce
pół jabłka
10g masła orzechowego
garść płatków kukurydzianych
30g skyra naturalnego
erytrytol i cynamon
Zobacz też: Fenomen królowej makaronu z Tik Toka, przepisy podane w kilka sekund
Przygotowanie
1. Płatki owsiane, budyń i odżywkę zblenduj razem
2. Wodę zagotuj w garnku ze słodzikiem i aromatem, a gdy się zagotuje zmniejsz ogień
3. Wsyp zawartość blendera i intensywnie mieszaj żeby nie powstały grudki (najlepiej trzepaczką)
4. Gdy masa będzie gęsta, powoli dolewaj mleka aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Ulubione dodatki na wierzch i gotowe!