Ciasto marchewkowe z orzechami - NoweMedium.pl

Ciasto marchewkowe z orzechami

Przepis na aromatyczne ciasto marchewkowe z nutą orzechów. Zobacz jak wykonać ten przepyszny deser w szybki i prosty sposób.
Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami/ fot. Pixabay

Jesiennego pichcenia ciąg dalszy. Uwielbiamy desery, dlatego specjalnie dla was przygotowaliśmy kolejną słodycz. To ciasto zrobimy w błyskawiczny sposób, a domownicy będą zachwyceni. Ważne aby było ono puszyste i wilgotne, tak aby smakowało każdemu.

Zobacz też: Przepisy na aromatyczne, jesienne kawy

Zobacz też: Fenomen królowej makaronu z Tik Toka, przepisy podane w kilka sekund

Składniki

220 g mąki pszennej tortowej przesianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 opakowanie cukru waniliowego
3 jajka, 150 g cukru
40 g orzechów włoskich – drobno posiekane lub zblendowane
180 g marchewki – starta na drobnych oczkach
1 średnie jabłko – starte na tarce
90 ml oleju
Szczypta soli

Przygotowanie

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do połączenia. Masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 24×10 cm. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 175C. Ciasto pieczemy 60 minut, ale po 45 można sprawdzić wykałaczką czy już jest upieczone. Wszystko zależy od piekarnika. Zalecamy, aby sprawdzać patyczkiem gotowość ciasta.

Studzimy, posypujemy cukrem pudrem i gotowe.

Zobacz też: Aromatyczny chlebek dyniowy z cynamonem

Źródło: media

Więcej z NoweMedium.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *