Wyczekiwany Burger Drwala już do kupienia w McDonalds’s. Jak zrobić go w domu?

Burger Drwal to kanapka, która rozgrzewa brzuchy już od kilku lat. Miłośnicy tego zimowego burgera z niecierpliwością czekają na jesień, aby ponownie zjeść tę rozgrzewającą kanapkę.
W tym roku w ofercie pojawiło się kilka wersji Drwala – z żurawiną, klasyk z wołowiną, z kurczakiem, na ostro oraz wersja wege z kotletem z soczewicy. W klasycznej wersji fast fooda znajduje się ser topiony w panierce, kotlet z wołowiny, bekon z dodatkiem sałaty, prażonej cebulki oraz odpowiedniego przyprawionego sosu. Bułka obsypana jest kawałkami bekonu i sera. Klasyczna wersja tego burgera ma aż 1000 kcal i z pewnością rozgrzewa w zimowe wieczory.
Domowy drwal. Jak go zrobić?
Kanapka dostępna jest w ofercie tylko kilka miesięcy w roku. Jeśli zabraknie jej w menu, możesz wykonać podobną kanapkę samemu w domu.
Do jego wykonania potrzebujesz:
- boczek
- wołowinę
- ser topiony
- bułkę tartą
- bułkę do burgera
- jajko
- majonez, keczup, musztardę
- sałatę
- prażoną cebulkę
- ser np. cheddar
- sól, pieprz
- wędzona papryka
Sposób wykonania:
Podsmaż plastry boczku na suchej patelni. Wołowinę przypraw łyżką musztardy, solą i pieprzem i podsmaż. Ser topiony uformuj na kształt burgera, obtocz w jajku i w bułce i usmaż na głębokim oleju. Bułkę do burgera posyp drobno pokrojonymi kawałkami sera cheddar i bekonem i zapiecz.
Sos: Wymieszaj musztardę, keczup i majonez.
Gdy wszystkie składniki są już gotowe, wystarczy je tylko połączyć, dodać sałatę, prażoną cebulę i sos. Poniżej kilka pomysłów na wykonanie burgera.