Przepis na czekoladowe brownie
Dzisiaj obchodzimy Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą. Przedstawiamy przepis na najlepsze czekoladowe brownie.
Dzisiaj, 16 grudnia obchodzimy Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą. Z tej okazji przedstawiamy przepis na najlepsze czekoladowe brownie. Jak przygotować je samodzielnie? Sprawdź!
Zobacz też:
Przepis na czekoladowe brownie
Składniki:
- 200 g masła,
- 200 g gorzkiej czekolady,
- 3 jajka (temp. pokojowa),
- 250 g cukru,
- 135 g mąki,
- mała szczypta soli.
Przygotowanie:
Na samym początku rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni Celsjusza. Do garnuszka wkładamy masło i czekoladę. Całość rozpuszczamy, aby wszystko się ze sobą połączyło i wyszła płynna masa.
W oddzielnej miseczce miksujemy ze sobą jajka z cukrem. Następnie dodajemy roztopioną czekoladę z masłem i ponownie całość miksujemy. Wsypujemy mąkę oraz sól i zmiksować na jednolite ciasto.
Przygotowujemy blaszkę, którą wykładamy papierem do pieczenia. Do niej wlewamy ciasto, a blaszkę wkładamy do piekarnika na 30 minut. Brownie gotowe!