Przepis na czekoladowe brownie - NoweMedium.pl

Przepis na czekoladowe brownie

Dzisiaj obchodzimy Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą. Przedstawiamy przepis na najlepsze czekoladowe brownie.
Przepis na czekoladowe brownie
Przepis na czekoladowe brownie, fot. pixabay.com [zdjęcie poglądowe]

Dzisiaj, 16 grudnia obchodzimy Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą. Z tej okazji przedstawiamy przepis na najlepsze czekoladowe brownie. Jak przygotować je samodzielnie? Sprawdź!

Zobacz też:

Przepis na ciasto cytrynowe

Przepis na czekoladowe brownie

Składniki:

  • 200 g masła,
  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 3 jajka (temp. pokojowa),
  • 250 g cukru,
  • 135 g mąki,
  • mała szczypta soli.

Przygotowanie:

Na samym początku rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni Celsjusza. Do garnuszka wkładamy masło i czekoladę. Całość rozpuszczamy, aby wszystko się ze sobą połączyło i wyszła płynna masa.

W oddzielnej miseczce miksujemy ze sobą jajka z cukrem. Następnie dodajemy roztopioną czekoladę z masłem i ponownie całość miksujemy. Wsypujemy mąkę oraz sól i zmiksować na jednolite ciasto.

Przygotowujemy blaszkę, którą wykładamy papierem do pieczenia. Do niej wlewamy ciasto, a blaszkę wkładamy do piekarnika na 30 minut. Brownie gotowe!

Więcej z NoweMedium.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *