Pomysły na przyrządzenie świątecznej ryby

#1 Dorsz w sosie chrzanowym
Karp jest klasykiem świąt Bożego Narodzenia, natomiast wielu z nas przyrządza także inne gatunki ryb. Świetnym pomysłem na urozmaicenie świąt jest dorsz w sosie chrzanowym.
Zobacz też: Pomysły na świąteczne potrawy w wersji wegetariańskiej – część 2
#2 Łosoś w parmezanie i panko
Łosoś jest wyjątkową rybą, którą można przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z ciekawych pomysłów jest łosoś w parmezanie z dodatkiem pietruszki i panko. Przepis jest szybki w przygotowaniu. Wystarczy obtoczyć rybę w jajku, wymieszanym panko z parmezanem, pietruszką i przyprawami, a następnie włożyć do piekarnika na 180 stopni. Po chwili ryba będzie gotowa.
Zobacz też: Wegańska wigilia – pomysły na przygotowanie tradycyjnych potraw świątecznych w wersji wegańskiej
#3 Faworki z karpia
Karp jest klasykiem na wigilijnym stole. Aby ryba była chrupiąca wystarczy namoczyć ją w zalewie z cebuli, liści laurowych, czosnku i mleku i zostawić na kilka godzin. Następnie należy pokroić ją na małe kawałki, obtoczyć w mące z solą i pieprzem i wrzucić na rozgrzany olej. Po kilku minutach ryba jest gotowa.
Zobacz też: Lubisz korzenne pierniczki, ale wychodzą Ci twarde i suche? Oto najlepszy przepis
#4 Nuggetsy z dorsza
Nuggetsy z ryby są świetnym pomysłem, które pokocha każde dziecko. Malutkie kawałki ryby obtocz w czosnku, pieprzu ziołowym i bułce tartej, mące i jajku a następnie wrzuć na gorący olej. Przepis z pewnością zasmakuje zarówno najmłodszym jak i starszym.
Zobacz też: Ciekawostki świąteczne – bombka za 400 zł? – część I